teisipäev, 4. november 2014

Abs are made in the kitchen


Ma armastan kokkamist ja on alati meeldinud teha ise süüa. Et endal natuke seda toitumis poolt lihtsamaks teha, otsustasin eineid ette teha. 
Poes käik tehtud ning kõik kodus valmis pandud. Süüa tehes on mul kõik ette valmistatud ja üsna korrapärane. Aga kui lõpuks tõeliseks kokkamiseks läheb on köök üsna katastroofiline. Aga olen nii harjunud tegema, et kui kõik valmis, teen ka köögi alles siis korda.
Igatahes otsustasin teha kaks üsna tavalist einet. Kana,pruuni riisi ja ahjus küpsetatud suvikõrvits koos brokkoliga. Ning teiseks avokaado veiselihakotlett, bataadi ja spargliga. 



Alustasin siis ettevalmistustega. Kõik köögis omal kohal ja hakkimised. Ära hakkisin kaks väiksemat punast sibulat ja 2 tervet küüslauku. 


Suurim fänn tuli ka appi ja tema teha jäi 1.5kg kanafileed. 




Kõik vajalik ette valmistatud. Edasi tegelesin köögiviljadega. Spargli ning brokkoli ja suvikõrvitsa viskasin ahju pannile. Kastsin õrnalt üle oliiviõliga, lisasin küüslaugu tükke ja tsipake soola.



Vahepeal panin riisi keema ja köögiviljad ahju 25 minutiks 225 kraadi juures. 


Mingi osa juba vaikselt valmimas, võtsin meatloafi ette. Lisasin kausis olevale hakklihale sibula, küüslaugu, maitseaineid ja 2 muna. Sai poissi natuke aega sõtkutud ja saigi pannile valmis vormida. Alguses laotasin vundamendi alla ja keskele lisasin purustatud avokaado ja siis peale mozarella juustu. Katsin sisu uue kihi hakklihaga ja voila. Ahju minemiseks valmis ongi. 






Poiss ahjus ise oli samuti 225 kraadi juures ja 35-40 minutit. 

Bataadi lõikasin kuubikuteks ja maitsestasin kaneeliga ning ahju läks see maius tunnikeseks.


Lõpuks sai hakata kana praadima. Mahutasin kuubikud ära kahele pannile ja maitsestasin soola, pipra, küüslaugu ja natuke broileri maitseainega.


Pärast kahe ja poole tunnist kokkamist mahutasin söögid 14 karpi.
And BOOM! 



Valmis nad olidki!

Tean, et mõne jaoks võib jääda mulje,et nii ühekülgne toit. Aga tegelikult on need eined 3 päevaga otsas ja mul on olemas alati valmis toit kohe võtta. Which is nice.
Hommikusöögiga, aga on teine tera. Seda meeldib mulle hommikuti valmistada. Ärkan üles, panen kohvi tõmbama ja praen omale 5 munavalget ja teen ühe kausi kaerahelbe putru. Peale natuke kodujuustu ja vahel ka banaani viile.
Kohvi joon põhiliselt ainult hommikul 1 tassi. Päeva peale tarbin kuskil 3-4 liitrit vett ja karastusjooke ei tarbi üldse.
Seekord siis toidu valik väiksem, kuid kindlasti edaspidi teen ka suurema valikuga omale eineid ette.
Snäkid valin tavaliselt päeva aeg käigu pealt ning need on väga varieeruvad. Erinevad puuviljad kui ka kodujuustu või kohupiima.
Lisanditest hetkel kasutan hommikuti testo boosterit ja omega-3'e. Enne trenni võtan preworkouti ja trenni vältel tarbin BCAA shake'i. Pärast trenni proteka shake, millele lisatud kreatiini. Ja That's it. Peaks ka vitamiinid nüüd lisama, kuna päikselist aega väga vähe järgi.
Aga lähen teengi oma viimase õhtuse snäki ja kerra ära.


Stay tuned and Stay hungry!





--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------






I've always loved cooking. To make my life a little bit easier, I decided to meal prep few meals.
Grocery shopping done and everything is set up in kitchen. When i cook, I always prepare and everything is in order. But when the cooking part has start, kitchen looks catastrophical. But I'm used to doing it this way and just clean up the mess after everything is done.

Anyway I decided to do 2 different ordinary meals. Chicken,rice and oven cooked zucchini with broccoli. And Avocado-mozarella beef meatloaf with sweet potatoes and asparagus.


Started with prepping all. Everything in place and sliced red onion, garlic and chicken.


My biggest fan helped me out by slicing 1.5kg chicken.




Finally everything prepared. After that I started with the veggies. threw asparagus, broccoli and zucchini on the oven pan. tipped on a little bit olive oil, some garlic and some salt.



Afterwards I put rice to boil and veggies in oven for 25 minutes on 225 C.


Something already cooking I started to prepare meatloaf. Used 100% beef minced meat. Added some onion and garlic slices, spices and 2 eggs. Pugged the mix a little and shaped it on pan. At first i did a foundation on bottom, added crushed avocado and placed some mozarella slices on top. Covered it all up with another layer of minced meat and voila, ready to cook.






Baked it on 225 C for 35-40 minutes.

Cut the sweet potatoe in cubics and seasoned with cinnamon. Baked it for an hour.


Finally I cooked the chicken slices. Used to pans to fit them and seasoned with salt,pepper,garlic and a little bit chicken seasoning.


After 2 and half hours of cooking I prepared 14 meals and placed them in boxes.
And BOOM!



Here are those bad boys!

I know some might think the food is too one-sided. But really it's just meals for 3 days and I have always a meal to take whenever I want. Which is nice.
Breakfast is another story. I love to cook my breakfast every morning. Wake up, fetch my coffee and cook myself 5 eggwhites and a bowl of oatmeal. On top of that i put some cottage cheese and sometimes few banana slices.
I drink coffee only in the morning and 1 cup. During the day i consume 3-4 litres of water and I don't drink any sodas at all.
This time the food wasn't so various, but next time I'll definately make more options. Usually for snacks I pick whatever I feel like. Different fruits, smoothies or cottage cheese or protein shake. Just whatever I desire on that time.
For supplements I take testo booster and omega-3 in morning. Before workout i pop in some preworkout and creatine. During workout I drink BCAA shake and post workout I take a protein shake with some creatine. And that's it.
Should include some vitamins now, because there isn't much sun anymore during day.
Will go now and have my latenight snack and off to sleep.



Stay tuned and Stay hungry!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar